Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szánj időt a csendességre!

2013. december 17. 03:00 - mintyovanviki

"Találj egy csendes és félreeső helyet, hogy ne érezz kísértést arra, hogy szerepet kell játszanod Isten előtt. Amikor ezen a helyen vagy, legyél olyan természetes és őszinte, amilyen csak lenni tudsz. A figyelem át fog terelődni rólad Istenre, és elkezded majd érezni az Ő kegyelmét." (Máté 6:6, MSG fordítás)

23 2013.12.17.jpg

Isten nem fog szólni hozzád, ha az életedben nagy zaj vesz körül. Van, amikor egyedül és csendben kell lenned. Ezt nevezzük csendességnek.

Jézus ugyanezt mondja a Máté 6:6-ban: "Találj egy csendes és félreeső helyet, hogy ne érezz kísértést arra, hogy szerepet kell játszanod Isten előtt. Amikor ezen a helyen vagy, legyél olyan természetes és őszinte, amilyen csak lenni tudsz. A figyelem át fog terelődni rólad Istenre, és elkezded majd érezni az Ő kegyelmét." (MSG ford.)

A kulcs ahhoz, hogy meghalld Isten szavát és megértsd, mi az Ő terve az életeddel kapcsolatban az, hogy tudd, hogy Isten találkozni szeretne veled.

Rá kell ébredned arra, hogy nem te vársz Istenre, hanem Ő vár rád. Isten arra teremtett, hogy kapcsolatban légy vele. Azt szeretné, hogy időt tölts vele minden nap. És azt, hogy ezt a vele töltött időt betervezd a mindennapjaidba. Isten vár.

Manapság nehéz egyedül lenni egy csendes helyen. Nem tudom, hogy tisztában vagy-e azzal, mennyi zaj van az életedben. Mindig szól a rádió az autóban, vagy fülhallgató van a füledben, vagy a Bluetooth van bekapcsolva. Sok helyen, ahol várakozni kell, a boltokban, a liftben még a zene is szól. Nagyon kevés az az idő, amit teljes csöndben tölthetsz el.

Ha gyermeked van, akkor ez még bonyolultabb. De nem reménytelen a dolog!  Susanna Wesley-nek, a történelem egyik legnagyszerűbb asszonyának 18 gyermeke volt. Az egyik fia, John alapította a metodista egyházat és terjesztette a kereszténységet egész Nyugat-Amerikában a metodista újjászületett prédikátorok segítségével. A másik gyermeke – Charles – több mint 6000 dicsőítő éneket írt.

Hogyan találsz időt magadnak csendességre, amikor 18 gyermeked van? Az életrajzában azt olvassuk, hogy Susanna Wesley minden délután leült a kedvenc hintaszékébe egy órára, és a kötényével letakarta a fejét. A gyerekek tudták, hogy ha a Mama fején kötény van, ezt jelenti: "egyik gyerek sem zavarhatja meg most a Mamát, különben nagyon nagy baj lesz.”

Wesley elmondta, hogy édesanyja imádsága volt az, ami által Isten formálta az életét. Te is szakíthatsz időt arra, hogy egyedül legyél, ha nagyon akarod. Szánj időt a csendességre, és találkozz az Úrral!

Beszéljünk róla:

  • Az egész napodból mennyi időt töltesz csendességben?
  • Mi szükséges ahhoz, hogy a családod megértse, szükséged van a csendességre, illetve hogy támogassanak ebben és ne zavarjanak?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 12. 10)

Szólj hozzá!
Címkék: csendesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása